Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik’in giderayak müdür yardımcılığı bile yapmamış “tombaladan müdür”leri koltuklarını ısıtırken, aynı görevde 5 yılını doldurmuş “gerçek müdür” lerin, kendilerine yeni adresler arama vakası, Çanakkale il merkezini de karıştırdı.
Devlet memurları için “Kordon Boyu Cenneti” Çanakkale’de yönetmelik ve ona bağlı genelgeyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta dereceli 25 okulun müdür koltukları yeni sahiplerini bekliyor.
Vekil Müdür Cehennemi Biga’ya gün doğdu diyebilecek miyiz, tayinlerin yapılacağı Ağustos ayı başında ortaya çıkacak. Henüz başvuru için zaman varken, Çanakkale’de koltuğunu boşaltan “Asil Müdür” lere Biga’dan çağrı yapıyoruz:
ÇOMÜ için tercih yaparken “Çanakkale’de üniversite okuyacağım” diye Biga İİBF’deki bölümleri tercih eden gençler var ya... Siz haritada Biga’yı bulabilecek durumdasınız. Sakın kalkıp emeklilik dilekçesi vermeyin. Öyle duyumlar var ve bu çok yanlış. Üniversitelilerin hocaları gibi, tutun bir otobüs, Çanakkale’de ikamet edip günübirlik Biga’ya gelip gidin. Hem Biga’nın müdür sorunu çözülür, hem de sizin.
Bu arada sayenizde, nesli tükenmek üzere olan Kelaynak kuşları gibi Biga’da tek tük rastlanan “asil müdür” ler de, Çanakkale’nin kordon boyunda entelektüel sohbetler, çevre muhabbetleri yapsınlar. Onların da hakkı değil mi?
|